Hverdag i Bodelen

Morgenen

Beboerne på Skovhaven står op på forskellige tidspunkter om morgenen, alt efter hvilken dagsbeskæftigelse de har. En skal i skole, en anden arbejder på et værksted i Svendborg, men de fleste har deres hverdag i Dagværket, som er Skovhavens værksteds tilbud.

Alle beoerne har deres dagsplaner, hvor morgenes gøremål også er beskrevet.

Nogen beboere har selv deres planer, andre får dem udleveret aftenen før, og læser dem evt. igennem med personalet ved samme lejlighed. Som med alt andet på Skovhaven, er også morgenen indrettet efter den enkeltes behov. Nogen beboere klarer helt selvstændigt alt omkring morgenrutinerne, andre støttes hvor det er nødvendigt.

Morgenmaden er anrettet på buffet, hvor man finder div. gryn og mysli, morgenboller, pålæg, mælkeprodukter, te og kaffe. Anretning af buffeten og senere oprydning af denne, varetages på skift af fire beboere, der har påtaget sig denne opgave. Kl. 9.00 begynder værkstederne i Dagværket og de sidste beboere forlader dermed Bodelen.

Eftermiddagen

Når dagen slutter i Dagværket kl. 15.00 kommer beboerne tilbage til Bodelen, eller til deres lejligheder på Skovhavens matrikel. De beboere der har været beskæftiget andet steds kommer ligeledes hjem sidst på eftermiddagen.

Herefter begynder eftermiddagens forskellige gøremål. Nogle skal måske gøre rent i deres bolig, andre vaske tøj eller skifte sengetøj, nogle har gøremål som at lægge Skovhavens viskestykker, klude og håndklæder sammen efter vask, eller slå græs med Skovhavens havetraktor – alt planlagt på faste tider og skrevet ind i dagsplanerne

Kl. 15.30 er der eftermiddagshygge, hvor der står kaffe, te, saft og vand samt frugt, knækbrød ost og syltetøj på buffeten, for dem der har lyst. Personalet deltager altid ved eftermiddagshyggen.

Aftenen

Aftensmåltidet indtages i Skovhavens spisestue, hvor beboerne indtager måltidet sammen med personalet. Enkelte beboere henter maden, og indtager denne på deres værelser eller i deres bolig, det bestemmer den enkelte beboer selv.

Maden står klar på buffeten fra kl. 18.00. Efter aftensmaden bruger de fleste beboere tiden i deres boliger og på deres værelser, typisk foran computeren eller tv`et.

Kl. 20.00 er der aftenhygge, for dem der har lyst, i Skovhavens tv stue, hvor man kan få en kop kaffe, te eller saft og frugt.

Beboerne går siden i seng på individuelle tider. Nogle får støtte til at komme i seng på et passende tidspunkt, andre klare det selv – der er ingen fast sengetid på Skovhaven.