Hjælp og støtte til personer med autisme-spektrum-forstyrrelse

Botilbud, DAGTILBUD OG BESKÆFTIGELSE for autister

Autismespektrum-forstyrrelse kan sagtens være en styrke og en ressource i nogle tilfælde. I hvert fald behøver autisme ikke være stopklods for alle drømme og ønsker. Men det kræver den rette støtte og omsorg. Det indebærer, at man bruger den tid, der skal til, og anlægger et 360 graders perspektiv, hvor det hele menneske er i fokus. Kun sådan får man en forståelse for nuancerne i de udfordringer, personer med autismespektrum-forstyrrelse har. Kun sådan kan man skabe reel udvikling, succesoplevelser og positiv fremdrift.

Her på Fonden Skovhaven i Svendborg på Fyn, skaber vi specialtilpassede personlighedsudviklende forløb for den enkelte, hvor der er fokus på god forudsigelighed, ro, struktur og støtte. Men også på, at man gennem de små succeser skal få selvtillid, selvværd, livsmod og et ønske om at binde an med lidt mere.

Vi har en bred vifte af tilbud, der kan kombineres og specialtilrettelægges, så det passer lige til den enkelte unge; blandt andet vores  forskellige botilbud til autister, vores § 107-tilbud, vores vifte af bynære og naturnære dagtilbud og vores udslusningsboliger.

Hvad er autismespektrum-forstyrrelse?

Autismespektrum-forstyrrelse er en medfødt udviklingsforstyrrelse og kan optræde både hos normaltbegavede og udviklingsforsinkede mennesker. Autisme er et spektrum (deraf navnet), og ikke to autister er helt ens. Vi ser sådan på det, at det er et andet styresystem. Ikke en systemfejl.

Det er derfor, vi i Fonden Skovhaven går ind og kigger på hver enkelt menneske, ikke kun som autist, men som helt menneske, med alle de drømme, ønsker, tidligere skuffelser og succeser, svagheder og styrker, vi alle går rundt med.

De fleste mennesker med autismespektrum-forstyrrelse har stor glæde af en hverdag med ro og forudsigelighed, så det prioriterer vi naturligvis. Samtidig hjælper vi med at give de unge et formål og noget at stå op til; selvfølgelig altid på deres egne præmisser, så de har mest mulig følelse af styring over deres eget liv.

Vi går ind og kigger på præcis, hvor den enkelte unge autist ligger på autismespektret så vi kan hjælpe og støtte bedst muligt. Vi arbejder især med mestringsstrategier, så den enkelte lærer at håndtere svære situationer i sit liv på en mere konstruktiv måde, og får redskaber til at håndtere sine begrænsninger og udleve sine potentialer fuldt ud.

Kontakt os for at høre mere om vores arbejde

Vil du gerne høre mere om vores arbejde? Så ring til os på 6222 2410 eller send en mail på skovhaven@skovhaven-fyn.dk.

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL!

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og forskellige dagtilbud til unge og voksne med autisme / ASF, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER DU EN RUNDVISNING?

Vi er et trygt og progressivt botilbud og dagtilbud for
​unge voksne med ASF. 

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og dagtilbud for autister, så giv os et kald på telefon
​eller send os en e-mail.​

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

I vores botilbud og dagtilbud  er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!


​Fotogalleriet viser øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR.
​TID TIL OMTANKE.
TID TIL DET HELE.

Har du spørgsmål - så kontakt os i dag!

Få overblik over alle vores afdelinger herunder!

​© 2024 Fonden Skovhaven

GDPR

Indberetningsskema

Whistleblowerpolitik

Privatlivspo​litik

SUNDHEDSFAGLIGT TILSYN

​​​

ADMINISTRATION
Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg

​BOTILBUD
​Tipsvænget 1
​5700 Svendborg

DAGTILBUD
​Tipsvænget 1 & Møllergade 29
​5700 Svendborg
-------------------------

Telefon: 6222 2410

E-mail: skovhaven@skovhaven-fyn.dk

CVR: 27034705​

9  19

CAFÉ VÆREDYGTIG
​Jessens Mole 11
​5700 Svendborg
​Telefon: 5458 0434

EKSTERN AFDELING §85 støtte i borgerens egen bolig - herunder:

OPGANGSFÆLLESSKABET I KORSGADE & BOTILBUDDET DRONNINGHOLMSVEJ​Korsgade 10 & Dronningholmsvej 32
​5700 Svendborg

​SKOVHAVEN | KLOGERE
​Kursusafdeling
​Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg​