​BOTILBUD DRONNINGHOLMSVEJ

​Botilbuddet Dronningholmsvej er en lille etageejendom på den stille villavej Dronningholmsvej 32, tæt på Svendborgs hjerte. Herfra er der kort gåafstand til indkøb, oplevelser, transport og grønne områder. Huset indeholder 5 lejligheder, der er fuldt udstyret med køkken og bad samt en personalestue, der er bemandet i dag- og aftentimerne.

Dette midlertidige botilbud jvf Servicelovens § 107, er for unge voksne med autismespektrum-forstyrrelse/ASF, som vil træne deres færdigheder i at bo i egen lejlighed, med alt, hvad det indebærer; i en pædagogisk ramme, hvor der gives individuel støtte i at have en hverdag og leve et uafhængigt liv; både praktisk og socialt. Botilbuddet har ingen personaledækning i nattetimerne.

BO ALENE - MED STØTTE

​På botilbud Dronningholmsvej har vi fokus på at støtte og styrke den enkelte til at mestre praktiske hverdagskompetencer og kunsten at leve et liv med indhold og mening. Vi har et team af faste pædagogiske medarbejdere, der kender de unge godt, og er fortrolige med deres behov, udfordringer og potentialer. 

Støtten foregår i tæt dialog og samspil med den unge, og kan f.eks omfatte systematiseringen af praktiske huslige gøremål, kunsten at lave og holde et husholdningsbudget, eller træning i at have kontakt til myndighederne. Måske kan der også være dage med hjælp til at komme ud af huset og til sport eller oplevelser - eller den løbende snak om livet og hvordan det håndteres.


​ET SOCIALT TILBUD

Livet er mere end NemID og rengøringsplaner. De fleste mennesker har bedst af at agere i en social sammenhæng for at opnå livskvalitet og følelsen af indhold og fremdrift. Derfor tilbyder vi som del af Botilbud Dronningholmsvej  "Café Møller" - et socialt rum, som de unge voksne kan opsøge hver lørdag.

​Her laver vi mad eller griller sammen, har aktiviteter ud af huset, hvor vi tager på udflugter og ture, eller spiller spil og skaber indhold sammen i et socialt fællesskab. Her trænes der målrettet i kunsten og glæden ved at være sammen, her lærer man de sociale spilleregler ved at prøve sig selv af og blive inspireret af, hvad de andre gør.​

​I Café Møller er den unge voksne selv med til at bestemme, hvad der skal ske, i et struktureret miljø. Rammerne er forudsigelige og styres af en pædagogisk medarbejder, men deltagerne bidrager på lige fod, og har stor indflydelse på aktiviteter og indhold.​

PÆDAGOGISKE RAMMER

​Hver af de unge støttes og følges af faste medarbejdere, hvor vi hele tiden er i dialog om, hvad der skal til og samler op; uanset om det går skidt eller godt. Det giver de bedste betingelser for en målrettet udvikling mod større selvstændighed, selvhjulpenhed og ansvaret for eget liv.

Beboerne i botilbud Dronningholmsvej er unge og voksne i alderen 18 år+ med autismespektrumforstyrrelser, psykisk funktionsnedsættelse eller anden gennemgribende udviklingsforstyrrelse og et funktionsniveau, der gør det muligt at klare dagliglivet på egen hånd, og hvor målet er, at den unge vil kunne sluses ud i egen bolig med den rette opbakning.
​​

Hvis du vil vide mere om vores § 107 botilbud, er du velkommen til at kontakte Socialkoordinator Helle Sipo Præstekjær ​på tlf. 25 36 74 37

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL!

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og forskellige dagtilbud til unge og voksne med autisme / ASF, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER DU EN RUNDVISNING?

Vi er et trygt og progressivt botilbud og dagtilbud for
​unge voksne med ASF. 

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og dagtilbud for autister, så giv os et kald på telefon
​eller send os en e-mail.​

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

I vores botilbud og dagtilbud  er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!


​Fotogalleriet viser øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR.
​TID TIL OMTANKE.
TID TIL DET HELE.

Har du spørgsmål - så kontakt os i dag!

Få overblik over alle vores afdelinger herunder!

​© 2024 Fonden Skovhaven

GDPR

Indberetningsskema

Whistleblowerpolitik

Privatlivspo​litik

SUNDHEDSFAGLIGT TILSYN

​​​

ADMINISTRATION
Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg

​BOTILBUD
​Tipsvænget 1
​5700 Svendborg

DAGTILBUD
​Tipsvænget 1 & Frederiksgade 17D
​5700 Svendborg
-------------------------

Telefon: 6222 2410

E-mail: skovhaven@skovhaven-fyn.dk

CVR: 27034705​

9  19

CAFÉ VÆREDYGTIG
​Jessens Mole 11
​5700 Svendborg
​Telefon: 5458 0434

EKSTERN AFDELING §85 støtte i borgerens egen bolig - herunder:

OPGANGSFÆLLESSKABET I KORSGADE & BOTILBUDDET DRONNINGHOLMSVEJ​Korsgade 10 & Dronningholmsvej 32
​5700 Svendborg

​SKOVHAVEN | KLOGERE
​Kursusafdeling
​Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg​