Botilbud og botræning efter § 107

ydelsesbeskrivelse
​​

Lovgrundlag: Lov om social service (SEL) §§ 107 og 108

FORMÅL

​Indsatsen leveres ud fra servicelovens kap. 20. Dertil kommer tilrettelæggelse ud fra bestilling fra kommunen. Formålet med den pædagogiske indsats er at øge borgerens evne til at tage ansvar for eget liv, og maksimere livskvaliteten. Vores socialpædagogiske indsats er centreret omkring at hjælpe beboerne til et stabilt livsforløb med flere succeser, øget selvtillid og en styrkelse af personligt værd, der kan føre til større mod og handlekraft. En dagligdag med glæde og overskud, hvor det nære er i fokus, og hvor borgeren kan nyde meningsfyldte aktiviteter og udvikle sig på sine egne præmisser.

MÅLGRUPPE

Fonden Skovhavens målgruppe defineres som ”Unge voksne med gennemgribende udviklingsforstyrrelse, herunder autisme spektrum forstyrrelse (ASF)”. Der er således tale om voksne mennesker mellem 18 og 49 år, med gennemgribende udviklingsforstyrrelser, som kræver tæt, empatisk og deltagende støtte i dagligdagen. I Kommunens voksenudredningsmetode vil det ofte dreje sig om borgere, som i en række livsområder, vil blive vurderet til at have et moderat til svært problem.

ANTAL PLADSER

Der er 10 midlertidige botilbudspladser  på Fonden Skovhavens domicil Tipsvænget i Svendborg, som er fordelt på små, fuldt udstyrede rækkehusboliger og fuldt udstyrede lejligheder i matriklens hovedbygning.

FYSISKE RAMMER

Tipsvænget er en naturskønt beliggende landejendom i Svendborgs udkant, som er bygget om til botilbud med tilhørende rækkehuse. Tilbuddet ligger tæt på trinbrættet Svendborg Vest og den lokale svømmehal/fitnesscenter. I hovedbygningen er der beboelse, fællesareal, depot og vaskeri. Fælleskøkkenet er placeret centralt stueplan - også i hovedbygningen.

​Personalerum og kontor er integreret, og er tilgængeligt for stedets beboere. Beboerne i hovedhuset har hver en lejlighed på ca. 35-50 m2, med to værelser, eget badeværelse og tekøkken. Derudover har de adgang til stor parklignende have med aktivitetspunkter som bålplads, indhegning med kælegrise, blomsterhave, trampolin og gynge, hønsehus og køkkenhave.

​Rækkehusboligerne, der ligger på samme matrikel; klos op ad hovedbygningen, har egen have, og fri adgang til stedets fælles- og havefaciliteter.


​Ved indskrivning på Tipsvænget, vil borger selv skulle have relevant inventar med, da borger tilbydes en tom lejlighed. Fonden Skovhaven kan indrette lejligheden ud fra borgers særlige behov, dog efter aftale med Kommune.

Kontakt Direktør Chanette Lindgren på telefon 6222 2410 eller på e-mail cl@skovhaven-fyn.dk for yderligere information om faciliteter, indskrivning o.lign.

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL!

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og forskellige dagtilbud til unge og voksne med autisme / ASF, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER DU EN RUNDVISNING?

Vi er et trygt og progressivt botilbud og dagtilbud for
​unge voksne med ASF. 

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og dagtilbud for autister, så giv os et kald på telefon
​eller send os en e-mail.​

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

I vores botilbud og dagtilbud  er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!


​Fotogalleriet viser øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR.
​TID TIL OMTANKE.
TID TIL DET HELE.

Har du spørgsmål - så kontakt os i dag!

Få overblik over alle vores afdelinger herunder!

​© 2024 Fonden Skovhaven

GDPR

Indberetningsskema

Whistleblowerpolitik

Privatlivspo​litik

SUNDHEDSFAGLIGT TILSYN

​​​

ADMINISTRATION
Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg

​BOTILBUD
​Tipsvænget 1
​5700 Svendborg

DAGTILBUD
​Tipsvænget 1 & Frederiksgade 17D
​5700 Svendborg
-------------------------

Telefon: 6222 2410

E-mail: skovhaven@skovhaven-fyn.dk

CVR: 27034705​

9  19

CAFÉ VÆREDYGTIG
​Jessens Mole 11
​5700 Svendborg
​Telefon: 5458 0434

EKSTERN AFDELING §85 støtte i borgerens egen bolig - herunder:

OPGANGSFÆLLESSKABET I KORSGADE & BOTILBUDDET DRONNINGHOLMSVEJ​Korsgade 10 & Dronningholmsvej 32
​5700 Svendborg

​SKOVHAVEN | KLOGERE
​Kursusafdeling
​Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg​