SOCIOKRATI OG MEDLEDELSE

Vi bruger enkle og effektive værktøjer til at styrke sammenhængskraften og øge værdien af den tværgående pædagogiske indsats.


​I begyndelsen af 2017 tog vi de første spæde skridt til at implementere et nyt styrings- og beslutningssystem kaldet Sociokrati. At udvikle og implementere sociokratiske principper på Fonden Skovhavens aktiviteter er mere end ”uddelegeret ledelse”. 

Som Rasmus Kjeldahl, direktør i ”Børns vilkår” skriver:

​”Sociokratiet kan betragtes som et nyt operativsystem til en organisation og har fokus på selvorganisering og selvledelse. Sociokrati kan medføre en kolossal frigørelse af ressourcer og energi, reducerer tidsforbrug på mødeaktiviteter, giver mindre spildtid i driftsprocesserne og mere effektive beslutningsprocesser. Det kan understøtte medarbejdernes faglige og personlige udvikling og den generelle trivsel.

​At indføre sociokrati er dog ingen let proces og kræver opgør med fastgroede kulturmønstre, og at medarbejderne løfter et større ansvar. Det kræver også at ledelsen slækker på kontrollen og udviser mod til at dele beslutningsretten bredere ud i organisationen end vanligt er.

​ I mine øjne har Danmark og fremtidens organisationer ikke noget valg - rejsen mod det sociokratiske samfund er begyndt - den bliver lang men også spændende og rig på gode menneskelige relationer og større velfærd.”

Med sociokrati får hvert individ en ansvarlig, ledende rolle i dagligdagen. Det øger tætheden i relationerne, det løfter kvaliteten og idérigdommen aktiveres, - det øger trivsel og arbejdsglæde.

Vi har implementeret de sociokratiske styringsprincipper med henblik på at træffe beslutninger, som trækker på den kollektive intelligens, på den enkeltes potentiale og på kompetencerne hos alle Fonden Skovhavens medarbejdere. 

Mødeafviklingen er langt mere effektiv og mindre ressourcekrævende end før og beslutningerne træffes mere nuanceret og smidigere end i både hierarkiske og demokratiske organisationer. Sociokrati er en relativt ny ledelsesmetode, og går godt i tråd med den kultur, vi i forvejen har her i Fonden Skovhaven. Her er hver enkelt medarbejder godt klædt på til selv at tage ansvar for sin funktion og de beslutninger, der ligger i den.

LÆR MERE

​Hvis du vil vide mere om sociokrati og selvledelse i forbindelse med Fonden Skovhavens aktiviteter, er du velkommen til at kontakte Direktør Chanette Lindgren, som også gerne arrangerer undervisning/introduktion sammen med medarbejdere.

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL!

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og forskellige dagtilbud til unge og voksne med autisme / ASF, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER DU EN RUNDVISNING?

Vi er et trygt og progressivt botilbud og dagtilbud for
​unge voksne med ASF. 

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og dagtilbud for autister, så giv os et kald på telefon
​eller send os en e-mail.​

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

I vores botilbud og dagtilbud  er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!


​Fotogalleriet viser øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR.
​TID TIL OMTANKE.
TID TIL DET HELE.

Har du spørgsmål - så kontakt os i dag!

Få overblik over alle vores afdelinger herunder!

​© 2024 Fonden Skovhaven

GDPR

Indberetningsskema

Whistleblowerpolitik

Privatlivspo​litik

SUNDHEDSFAGLIGT TILSYN

​​​

ADMINISTRATION
Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg

​BOTILBUD
​Tipsvænget 1
​5700 Svendborg

DAGTILBUD
​Tipsvænget 1 & Frederiksgade 17D
​5700 Svendborg
-------------------------

Telefon: 6222 2410

E-mail: skovhaven@skovhaven-fyn.dk

CVR: 27034705​

9  19

CAFÉ VÆREDYGTIG
​Jessens Mole 11
​5700 Svendborg
​Telefon: 5458 0434

EKSTERN AFDELING §85 støtte i borgerens egen bolig - herunder:

OPGANGSFÆLLESSKABET I KORSGADE & BOTILBUDDET DRONNINGHOLMSVEJ​Korsgade 10 & Dronningholmsvej 32
​5700 Svendborg

​SKOVHAVEN | KLOGERE
​Kursusafdeling
​Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg​