TERAPI

-​EN ALTERNATIV BUKET, DU KAN PLUKKE FRA

Det fysiske og psykiske hænger uløseligt sammen - og uanset, hvem vi er eller hvordan vi er skruet sammen, kan vi have godt af at tilgå kroppen for at skabe større psykisk velvære. 

Vi tilbyder forskellige former for terapi og udfoldelse, der kan medvirke til at løsne, lindre eller afhjælpe nogle af de problematikker, der kan være. Tilbuddene er selvfølgelig fuldstændig valgfri.

Ingen af de alternative terapiformer, vi tilbyder, er forbundet med nogen former for risici eller mén - i værste fald afføder det bare behagelig afstressning og velvære for kroppen.

NADA - sådan fungerer det

Vi tilbyder NADA-terapi, som er en særlig form for øreakupunktur, der kan være med til at lindre stress, angst, depression, tankemylder mv. NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association. Det havde sin fremkomst i USA i 1970’erne, og benyttedes i forbindelse med recovery-processer.

Hvert punkt i øret har forbindelse til indre organer, som belastes under f.eks. angsttilstande. NADA er derfor et godt supplement til konventionel behandling, og kan medvirke til at skabe mere balance i kroppen, og dermed større psykisk ro.

Brugen af NADA kan også give mere energi og bedre søvnkvalitet. Det kan afhjælpe uro, stress, tankemylder og kropsuro - det vil sige tilstande, hvor nervesystemet er overbelastet. NADA er et tilbud, som skal betragtes som et valgfrit supplement til den pædagogik og de psykologfaglige tilbud, vi ellers udbyder.

NADA - sådan udføres det

Behandlingen er stort set smertefri med nåle, der placeres i fem punkter i hvert øre. Når nålene er sat i, skal de virke i 45 minutter, og her kan det være rart blot at lukke øjnene og slappe af.  For dem, der ikke er så glade for nåle, kan det være en rar løsning at ånde ud ved hvert nålestik, så man bedre slapper af. For andre føles det decideret rart at få nålene sat i. 


​Læs mere om NADA, teknik, udvikling etc. her: https://nada-danmark.dk

YOGA

Vi tilbyder også yoga, hvor vi benytter os af forskellige teknikker, som altid tilpasses den enkeltes behov. Man kan sige, at yoga helt overordnet støtter tre væsentlige faktorer, der kan fremme trivsel og sundhed:

  1. Det beroliger kroppen
  2. Det beroliger åndedrættet
  3. Det beroliger sindet

​Når man skaber balance i nervesystem og i musklerne via øvelser, fremmer det organsundheden, hvilket kan være sygdomsforebyggende og skabe ro, som kan give bedre koncentration og hjælpe den enkelte til at få et bedre forhold til sig selv og sine omgivelser.

Uden evnen til at afspænde og slappe af, kan kroppens balance forrykkes, og risikoen for dårligdomme øges. Vi tilbyder således primært nænsomme yogaøvelser og teknikker, der kan hjælpe den enkelte til at finde mere ro i krop og sind.

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL!

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og forskellige dagtilbud til unge og voksne med autisme / ASF, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER DU EN RUNDVISNING?

Vi er et trygt og progressivt botilbud og dagtilbud for
​unge voksne med ASF. 

Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud og dagtilbud for autister, så giv os et kald på telefon
​eller send os en e-mail.​

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

I vores botilbud og dagtilbud  er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!


​Fotogalleriet viser øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR.
​TID TIL OMTANKE.
TID TIL DET HELE.

Har du spørgsmål - så kontakt os i dag!

Få overblik over alle vores afdelinger herunder!

​© 2024 Fonden Skovhaven

GDPR

Indberetningsskema

Whistleblowerpolitik

Privatlivspo​litik

SUNDHEDSFAGLIGT TILSYN

​​​

ADMINISTRATION
Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg

​BOTILBUD
​Tipsvænget 1
​5700 Svendborg

DAGTILBUD
​Tipsvænget 1 & Frederiksgade 17D
​5700 Svendborg
-------------------------

Telefon: 6222 2410

E-mail: skovhaven@skovhaven-fyn.dk

CVR: 27034705​

9  19

CAFÉ VÆREDYGTIG
​Jessens Mole 11
​5700 Svendborg
​Telefon: 5458 0434

EKSTERN AFDELING §85 støtte i borgerens egen bolig - herunder:

OPGANGSFÆLLESSKABET I KORSGADE & BOTILBUDDET DRONNINGHOLMSVEJ​Korsgade 10 & Dronningholmsvej 32
​5700 Svendborg

​SKOVHAVEN | KLOGERE
​Kursusafdeling
​Frederiksgade 17D
​​5700 Svendborg​