GOD MAD GIVER MENING
Når man snakker mad her i Fonden Skovhaven, så rammer det ind i en af vores mest centrale værdier.
Vi tror nemlig på, at hjemmelavet mad af sunde råvarer er afgørende for god livskvalitet og evnen til at gribe dagen med overskud og godt mod.
INGEN HOKUSPOKUS
Der er ikke noget hokuspokus her. Kun sund fornuft. Vi bliver i høj grad, hvad vi spiser, og sund, grøn mad giver bare mere velvære.
Vi tror på, at alle mennesker har godt af at gribe dagen med et stabilt blodsukker og et godt helbred, fordi man får noget sundt og lækkert at spise hver dag. Meget gerne sammen med andre – og meget gerne noget, man selv har været med til at tilberede.
SUND MADGLÆDE
Madvejleder Lise Faurschou Hastrup har inspireret os meget i forhold til at tænke sukker, hvide kulhydrater og usunde fedtstoffer ud af kosten, og i stedet lave velsmagende snacks og kager med sunde ingredienser, der giver energi til mere.
Når det kommer til mad, tager vi selvfølgelig udgangspunkt i den enkelte - ligesom med alt andet, vi gør. Er der allergier eller andet? Så tager vi højde for det i tilberedningen.
Du kan finde et par opskrifter på nogle af vores lækre retter og snacks, hvis du vil smage, hvad vi mener.
Mad er mere end næring. mad er sanseligt; der skal dufte af det. Det skal smage skønt – og at det skal være en oplevelse.
MAD KAN VÆRE SOCIALT OG SAMLENDE
Mad er for os socialt, det er kærligt og det er samlende. Derfor er der dagligt masser af mulighed for at spise sammen med andre; både i vores botilbud og i vores dagtilbud- og ikke mindst i vores eksterne tilbud Caféværket.
Det er selvfølgelig altid frivilligt, om man vil spise med andre eller for sig selv. Men vi opmuntrer alle vores brugere til at deltage i de fælles måltider de dage, de har lysten og humøret, fordi det giver så meget.
FORDYBELSE I TILBEREDNINGEN
I Brødværket oplever vores brugere den langsomme glæde ved at bage saftige surdejsboller, rugbrød og knækbrød fra bunden. De lærer bagerhåndværket, og kan nyde tilfredsstillelsen ved at se deres produkter blive nydt af alle i Fonden Skovhaven.
Det samme gælder i Madværket, hvor vi dagligt laver lækre retter til aftensmad, eller fremstiller hjemmelavet pålæg og snacks helt fra bunden af rene, gode råvarer.