​KAT-KASSEN


KAT – Kassen (Kognitiv Affektiv Træning)
​Kommunikationen med mennesker med autisme kan lettes væsentlig og støttes visuelt ved at bruge den såkaldte KAT-kasse.

​Kognitivt: Tanker indtryk, opfattelser, holdninger og erkendelser - bevidst og ubevidst tankevirksomhed.

​Affektivt: Følelser, indre og ydre sanser, intuition og kropsbevidsthed - bevidste og ubevidste følelsesmæssige processer.

KAT-KASSEN - ET SAMTALEREDSKAB

KAT-kassen kan bruges som et samtaleredskab, der støtter dialog om de tanker og følelser, der nogle gange kan være svære at få styr på.

Et KAT-element er en enkel figur, som er skabt til at være et stærkt visuelt symbol, der kan animere samtalens struktur og være en agent, autisten kan udtrykke sine tanker og følelser igennem. Der kan skrives på elementerne med boardmarker tuscher, som kan viskes ud igen. Efter hver samtale kan elementet kopieres med brugerens påskrevne tanker og følelser, som på den måde kan huskes og eventuelt anvendes til næste samtale.

KAT–Kassen kan være med til at konkretisere og strukturere samtaler. Der kan åbne sig nye muligheder for at lære måder at handle på i forbindelse med konfliktsituationer. Og KAT-kassen kan styrke processen med at lære at tale om tanker og følelser.Link til mere om Kat-kassen her

Tilbage til Pædagogik og metode

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

Hvis du gerne vil vide mere om vores forskellige tilbud til unge og voksne med autisme, så giv os et kald på telefonen eller send os en e-mail.

ÉT BILLEDE SIGER MERE END 1000 ORD

Hos os er der dagligt smil og grin, glæde og sejre, oplevelser og fællesskab. Der er selvfølgelig også lidt af det modsatte, men det gider vi altså ikke tage billeder af!

I vores fotogalleri kan du se øjeblikke fra vores hverdag, vores værksteder og vores liv generelt. Hvis du vil kigge med i det daglige, og ikke bare her i vores fotogalleri, så skal du følge os på Facebook!

TID TIL NÆRVÆR...
​TID TIL OMTANKE...

TID TIL DET HELE

BESØG OS PÅ FACEBOOK! ​

​ØNSKER I EN RUNDVISNING?

Vi er et botilbud med fokus på den enkelte. Hvis du gerne vil vide mere om vores botilbud for autister, så giv os et kald på telefon eller send os en e-mail.​